Bábelőadásaink nem csak szórakoztatóak és látványosak, hanem -pedagógus múltunkból adódóan- korosztályra szabottak. Ismerjük az óvodás, kisiskolás gyermekek igényeit, figyelmük és türelmük határait. Előadásaink során arra törekszünk, hogy az adott korosztálynak megfelelő élményt tudjunk nyújtani, minden gyermek pozitív tapasztalással álljon fel az előadás végén.

Folyamatosan bővülő mesetárunk:

 

A gyémánt félkrajcár (45 perc)

/Népmese feldolgozás bábjátékkal/

A szegény asszony kakasát nagy szerencse éri, kapirgálás közben talál egy gyémánt félkrajcárt. A Szultán, szemet vet a talált kincsre és kíméletlen kapzsisággal kifosztja a kiskakast. Na de a bátor kakas sem hagyja annyiban és elhatározza, hogy tűzön, vízen keresztül is visszaszerzi jogos tulajdonát.

A kalandokban segítségére lesz a két kis jérce, Klotild és Matild, akik sok humorral fűszerezik az izgalmas küldetést.
A jól ismert régi magyar népmese, új köntösben kel életre az előadásban
Meselátó Bábtársulat

Napébresztő

/Mese egy kis kakasról, aki nem tudott kukorékolni/

Egy vidám történet arról, milyen viszontagságokon keresztül talál rá a kis kakas a hangjára, amivel végül fel tudja ébreszteni a napot. Útja során sokféle állattal találkozik, akik támogatják, vagy éppen akadályozzák a célja elérésében. Sok humorral fűszerezett szórakoztató előadás kicsiknek és nagyoknak.
(Ezt a mesénket az Állatok világnapjára is ajánljuk)

Békanóta

/Édes- bús komédia egy szerelmes békáról/


Tavaszi szél vizet áraszt, minden madár társat választ… és nem csak a madarak, hanem a békák is. Mesénk főszereplője, főként önmaga tökéletességét szereti, és méltó feleséget keres magának. A kiszemelt menyasszonyok próba elé állítják, amelyek túl nagy kihívást jelentenek számára. Önnön nagyságához méltó mátkát nem talál, és mikor már minden veszni látszik, végső elkeseredésében, vízbe akar ugrani. De ekkor rátalál az igaz szerelemre, amit nem is kellett volna másutt keresnie, hiszen végig a szeme előtt ugrált.

Az állatok nyelvén tudó juhász

/Népmese feldolgozás bábjátékkal/

Milyen különleges adományt kapott a szegény juhászlegény a kígyókirálytól és hogyan találta meg a szerencséjét? Erről szól ez a vidám mese.

lapó zsákja

 /bábjáték/

Télapó zsákja már útra készen, teli ajándékokkal várja, hogy eljusson a gyerekekhez, amikor három huncut ördög, Krimpi, Krampi és Krumpi megdézsmálják a csomagokat. Fuszekli, Télapó segítő manója és Tapsi, a kisnyúl segítségével azonban minden a helyére kerül,az ajándékok pedig  még időben eljutnak a gyerekekhez. Vidám, a felnőtt közönséget is szórakoztató darab.

(Ez a bábjáték kiválóan alkalmas arra, hogy felvezesse a Télapó megérkezését és ajándékosztását.)

Farsang az erdőben

/ Tavaszébresztő vidám történet /

Késik a tavasz. Mókus Marci éléskamrája már kifogyóban és a cinkék sem hoznak jó híreket. Minden jel arra mutat, hogy a tavasz eljövetelét egy titokzatos idegen akadályozza. Az erdőlakók, legyőzve félelmüket, felfegyverkezve, kalandra készen várják a betolakodót. Még Mackó bácsi barlangjához is elmennek, segítséget kérni.

Sok mulatságos, félreértésekkel teli kalandba keverednek történetünk hősei.Hogy a végén eljön-e a tavasz? Amesénkből kiderül.